Cum alegi scaunul de masa - 3Pitici

Alegerea scaunului de masa devine necesara in jurul varstei de 6 luni, atunci cand mancarea solida este introdusa in regimul bebelusului.  Desi in prezent exista o gama larga de scaune de masa, nu de putine ori alegerea acestora este dificila pentru parinti. Iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona un scaun potrivit pentru servit masa.

 

Momentul optim pentru achizitionarea scaunlui de masa este in jurul varstei de 6 luni atunci cand bebelusul poate sta in sezut si este capabil sa consume alimente solide. Puteti face achizitia chiar si mai devreme in cazul in care cel mic reuseste sa stea in sezut pentru acomodarea acestuia cu scaunul.

 

Cele mai importante tipuri de scaune de masa sunt realizate din lemn, plastic si metal. Cele din lemn sunt mai rigide si nu pot fi intotdeauna curatate la fel de bine ca cele din plastic. La randul lor, scaunele de plastic, desi sunt mai practice, trebuie sa fie dotate cu sisteme performante de blocare pentru a evita posibile accidente.

 

5 criterii in alegerea potrivita a scaunului de masa.

 

1.      Stabilitatea

Orientati-va catre scaune de masa cu baza cat mai larga si cu centru de greutate cat mai jos, care confera stabilitate atunci cand bebelusul se misca. De asemenea, tineti cont de faptul ca o baza larga permite o curatare mai usoara a resturilor de mancare de sub scaun.

 

 

2.      Rotile si blocarea lor

Scaunele de masa dotate cu roti sunt foarte practice, putand fi deplasate dintr-o camera in alta. In acelasi timp, acestea trebuia sa aiba un mecanism performant de blocare a rotilor atunci cand bebelusul este asezat. De asemenea, daca va orientati catre un scaun pliabil este bine sa va asigurati ca mecanismul de blocare este bun si plierea este usor de facut.

 

 

3.      Centurile de siguranta

Cel mai performant si sigur sistem este cel cu prindere a centurilor in 5 puncte si peste umerii bebelusului. Evitati scaunele de masa dotate cu o singura centura in jurul taliei. Hamul in 3 puncte este si el suficient.