Cum alegem un umidificator - 3Pitici

Umidificatoare la 3PiticiPiticii s-au gandit sa iti povesteasca putin despre importanta unui umidificator pentru sanatatea copilului tau. Ca o scurta idee generala trebuie sa stii ca organismul uman este proiectat sa functioneze normal atunci cand nivelul umiditatii relative ambientului este cuprins intre 45-60%. In viata de zi cu zi, nu ne dam seama intotdeauna ca aerul este uscat, desi, din pacate traim cu totii intr-un mediu uscat, iar acest lucru poate avea consecinte negative asupra sanatatii noastre pe termen lung.

Primele persoane afectate de aerul uscat sunt copiii mici, al caror sistem respirator este inca fragil. Mentinerea umiditatii in camera copilului, dar si in restul incaperilor, ne usureaza respiratia si ne ajuta sa traim mai sanatos. Cu un umidificator ai siguranta ca bebelusul tau respira fara probleme intreaga noapte si eviti aparitia infectiilor si a racelilor.

 

Spre deosebire de celelalte surse de umezeala (hainele ude, aburii, aerisirea precara), umidificatorul are un sistem de vapori reci si foarte fini care nu duc la formarea de igrasie sau mucegai. Pozitionat corespunzator si reglat in functie de dimensiunea camerei, el va acorda necesarul de confort.

Inainte de pulverizare, apa este dezinfectata si purificata la o temperatura mare, impiedicand astfel propagarea bacteriilor sau virusilor. De asemenea, unele aparate detin si un recipient pentru uleiuri parfumate, evitand astfel la fumul greu al betisoarelor parfumate sau al lumanarilor.

Cum alegi un umidificator

Te-ai hotarat sa achizitionezi un astfel de aparat dar nu stii pe ce criterii sa alegi unul? Iata mai jos o serie de sugestii utile pentru alegerea unui umidificator.

  1. Capacitatea rezervorului pentru apa: de la 500ml la 5 l, influenteaza timpul de actiune (de la 6 la 12 ore).
  2. Sistemul de deconectare la terminarea apei din rezervor: pentru a evita pericole, alege un umidificator cu rezervor dublu izolat. Daca nu iti poti permite unul, atunci opteaza  pentru unul ce iti ofera posibilitatea sa observi nivelul apei.
  3. Alege un aparat cu filtru impotriva depunerilor de calcar. In caz contrar, este indicat sa folosesti apa plata si nu apa de la robinet.
  4. Orienteaza-te catre un aparat unde poti regla puterea de pulverizare. De asemenea, tine cont si de suprafata pe care o poate acoperi un umidificator (in general acestea sunt concepute pentru incaperi de maxim 40 m2).
  5. Opteaza pentru un aparat cu senzori care iti arata gradul de umiditate al incaperii (desi sunt mai scumpe, te ajuta sa respecti indicatiile date de medicul pediatru pentru copilul tau sau sa adaptezi umiditatea din aer in functie de necesitatile tale).
Cat costa umidificator
In functie de specificatiile tehnice, pretul unui umidificator incepe de la 150 lei si poate ajunge pana la 500 de lei pentru aparate foarte performante. Accesand urmatorul link veti vedea intreaga gama de umidificatoare disponibila in magazinul 3Pitici
  • Distribuie pe:
Ne gasesti si pe: