Jucarii pentru Inteligenta - 3Pitici

Teoria inteligentei multiple a fost dezvoltata de psihologul Howard Gardner in 1983, care si-a propus sa defineasca inteligenta prin mai multe modalitati, considerand lacunara o definitie generala. In studiile sale, Gardner sustine ca exista numeroase abilitati cognitive, dar legaturile dintre acestea sunt foarte mici sau insuficient studiate.

Gardner considera ca scopul scolii este de a dezvolta toate cele 8 tipuri de inteligenta si nu doar pe cele matematica si lingvistica. In acest fel, copii vor beneficia de un sistem educational care va dezvolta capacitatea fiecaruia. Datorita teoriei lui Gardner, multe scoli din SUA si-au schimbat modul de predare  prin adoptarea unor modalitati inedite si creative de predare.

La 3Pitici, ti-am tradus fiecare tip de inteligenta intr-o maniera simpla si usor de retinut.

Inteligenta logico-matematica Piticul Matematician

Piticul logico-matematician - teoria inteligentelor multipleAceasta zona are de-a face cu logica, rationamentul, numerele si gandirea critica. Copiii care au dezvoltata aceasta inteligenta se descurca foarte bine cu operatiile numerice si sunt foarte priceputi la deductii logice.

Jucarii recomandate: Sortare, Forme si Culori, Litere, limbaj si cifre, Jocuri pe tabla, Puzzle-uri.

 

 

 

 

Inteligenta spatiala   Piticul Creativ

Piticul creativ - teoria inteligentelor multipleAceasta zona se ocupa cu determinarea spatiala si capacitatea de a vizualiza cu ochii mintii. Copiii care au aceasta zona foarte dezvoltata au o predilectie in a deveni artisti, designeri si arhitecti. Puzzle-urile sunt foarte indicate pentru copiii care au aceasta capacitate bine dezvoltata.

Jucarii recomandate: Desen si colorat, Pictura si accesorii, Seturi de creatie, Seturi masini, nave spatiale si vehicule, Seturi orase, cladiri, diverse, Seturi caramizi si blocuri, Seturi figurine si roboti, Seturi de constructie din lemn, Puzzle-uri.

 

 

Inteligenta lingvistica   Piticul Umanist

Piticul umanist - teoria inteligentelor multipleAceasta zona are de-a face cu cuvinte, rostite sau scrise. Copiii cu o inteligenta verbal-lingvistica dezvoltata sunt de obicei buni la citit, scris, povestit si memorarea cuvintelor. Ei au tendinta de a invata cel mai bine citind, luandu-si notite, ascultand prelegeri, discutand si dezbatand cu privire la ceea ce au invatat. De asemenea, micutii cu inteligenta verbal-lingvistica invata limbi straine foarte usor.

Jucarii recomandate: Carti cu povesti, Carti de colorat, Jocuri cu litere si cifre.

 

 

 

 

 

Inteligenta kinestezica  Piticul Sportiv

Piticul sportiv - teoria inteligentelor multipleElementele de baza ale inteligentei corporal-kinestezica sunt controlul miscarilor corporale si capacitatea de a gestiona cu pricepere obiecte. Gardner sustine ca acest tip de inteligenta include, de asemenea, un sentiment de sincronizare si contribuie la rapiditatea reflexelor. Copiii care au acest tip de inteligienta mai dezvoltat sunt buni la activitati fizice, cum ar fi sport sau dans. Ei invata de multe ori prin a face ceva practic decat prin a citi despre acel lucru. Profesiile indicate pentru micutii cu acest tip de inteligenta mai dezvoltat sunt: sportivi, piloti, dansatori, muzicieni, actori, chirurgi, constructori, ofiteri de politie si soldati.

Jucarii recomandate: Baschet, Vehicule cu acumulatori, Vehicule cu pedale, Spatii de joaca, Tobogane, Triciclete, Vehicule fara pedale, Sporturi diverse, Centre de activitate.

 

 

Inteligenta muzicala   Piticul Artist

Piticul artist - teoria inteligentelor multipleAceasta zona are de a face cu sensibilitate la sunete, ritmuri, sunete si muzica. Copiii cu o inteligenta muzicala sunt capabili sa cante, sa foloseasca cu iscusinta instrumente muzicale si sa compuna muzica. De asemenea, competentele lingvistice sunt de obicei extrem de dezvoltate in cazul celor cu inteligenta emotionala. Carierele care se potrivesc celor cu aceasta inteligenta includ instrumentisti, cantareti, dirijori, DJ, oratori, scriitori si compozitori.

Jucarii recomandate: Instrumete si jucarii muzicale, Sunete si muzica.

 

 

 

Inteligenta interpersonala   Piticul Sociabil

Piticul sociabil - teoria inteligentelor multipleInteligenta interpersonala este abilitatea de a-i intelege pe ceilalti. In teorie, copiii care au dezvoltat acest tip de inteligenta sunt caracterizati prin sensibilitatea lor la starile celorlalti si capacitatea lor de a coopera in scopul de a fi parte a unui grup. Copiii cu aceasta inteligenta  comunica in mod eficient si usor si pot fi fie lideri sau adepti. Ei invata de obicei cel mai bine prin colaborarea cu ceilalti si adora discutiile si dezbaterile.

Jucarii recomandate: Pistoale, sabii si alte arme, Scule, unelte, masini, Jucarii spionaj, Bucatarii interactive, Truse medicale si veterinare, Uz casnic, Bucatarie si Gradinarit, Jucarii cu meserii, Centre de activitate, Casute copii, Spatii de joaca, Spatii de joaca gonflabile.

 

Inteligenta intrapersonala   Piticul Misterios

Piticul misterios - teoria inteligentelor multipleAceasta zona are de-a face cu capacitati introspective si auto-reflexive. Acest lucru se refera la a avea o intelegere profunda a sinelui: care sunt punctele forte si punctele slabe, ceea ce te face unic, fiind capabil de a prezice reactiile proprii sau emotiile. Multe persoane cu acest tip de inteligenta sunt autori, psihologi, consilieri, filosofi si membri ai clerului.

Jucarii recomandate: Animale de plus, Figurine Personaje de lupta, Personaje diverse, Personaje si animale, Film, muzica si TV.

 

 

Inteligenta naturista sau ambientala   Piticul Explorator

Piticul explorator - teoria inteligentelor multipleAceasta zona are de-a face cu interesul catre natura si imprejurimile naturale. Exemplele includ forme naturale cum ar fi speciile de animale si plante, roci si tipuri de munte precum si cunostinte aplicate de natura in agricultura, minerit etc. Carierele care se potrivesc celor cu aceasta inteligenta includ geologi, biologi, fermieri si gradinari.

Jucarii recomandate: Figurine animale si pasari, Gradinarit.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 10.10.2019
Ne gasesti si pe: