Unde învățăm o limbă străină

393 views

Cu cât sunt mai mici, cu atât copiii vor învăța mai repede o limbă străină. Vei afla din articolul de mai jos care sunt principalele limbi de circulație internațională pe care trebuie să le știe piticul tău și unde le poate învăța.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți au conștientizat importanța pe care o limbă străină o are în dezvoltarea copilului. Multe studii arată că pe langă utilitatea în dezvoltarea profesională ulterioară, o limbă străină dezvoltă abilitatea de memorare și ajută la procesul de învățare. De asemenea, există voci care susțin că simplul fapt de a gândi într-o limbă străină ajută individul să ia mai rapid și mai eficient decizii.

 

La ce vârsta trebuie să incepem cursurile de limbi străine?

Costuri cursuri:

Engleza: de la 1000 lei/modul

Franceza: 210 euro/modul

Spaniola: 510 euro/ modul

Experții în psihologie sunt de părere că o limbă străină trebuie să fie învățată încă de la vârste foarte fragede și că fiecare copil este născut cu abilitatea de a învăța orice limbă străină. Cu cât avansează în vârstă, cu atât devine mai dificil să învețe foarte bine o limbă. Vârsta cea mai potrivită la care poți să începi să-ți înveți copilul o limbă străină este 3 ani. La această vârstă, copilul este extraordinar de receptiv și dornic de a-și însuși lucruri noi deoarece se află în perioada în care sistemul său nervos se dezvoltă cel mai bine.

 

1. Engleza – British Council

Potrivit unui studiu Eurobarometru privind atitudinea faţă de multilingvism realizat în perioada 25 februarie-7 martie 2012, 79% din europeni cred că cunoaşterea limbii engleze este importantă pentru viitorul copiilor lor. În România, cel mai mare centru pentru învățarea limbii engleze este British Council, cu sedii în București și Iași. Cursurile de engleză pentru cei mici sunt împărțite în BC Kids (clasele 0-1), Junior (clasele 2-4), Seniori (clasele 5-8) sau Young Adults (clasele 9-12).

Perioada de înscriere pentru următorul trimestru de toamnă se desfășoară până la 31 august 2012 pentru cei cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani. Valoarea cursurilor începe de la 1000 de lei, dar înainte de achitarea taxei se va susține un test de plasament pentru a identifica nivelul de cunoașterea al limbii engleze și grupa corespunzătoare. Pe lângă aceste cursuri, ai posibilitatea de a-i face celui mic abonament la biblioteca centrului, de unde poți imprumuta atât materiale didactice, cât și DVD-uri cu filme sau desene animale, cărți în limba engleză etc.

 

2. Franceza – Institutul Francez

Dacă îți dorești ca cel mic să învețe franceza, cel mai mare centru este Institutul Francez, cu sedii în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Institutul propune cursuri de franceză pentru copiii de la vârsta de 6 ani. Grupele sunt alcătuite în funcţie de vârstă şi nivel, iar obiectivele acestor cursuri ţin cont de caracterul specific vârstei. Cursurile se țin de 2 ori pe săptămână (45 de minute).

Perioada de înscriere este 3 septembrie și 4 octombrie 2012, iar costul unui curs este 210 euro. De asemenea, cei de la Institul Francez organizează școli de vară și diverse ateliere de creație.

 

3.Germana – Goethe-Institut

Germana este una dintre cele mai căutate limbi pe plan european. În România, îți recomandăm cursurile de la  Institutul Goethe. Mai multe detalii despre cursuri poți afla de aici.

 

4. Spaniola – Institutul Cervantes

Institul Cervantes organizează cursuri de spaniolă pentru copii cu vârste de la 3 ani. Cursurile se țin în timpul săptămânii de la 10.00-12.00. Valoarea unui modul a 120 de ore, efectuate în perioada septembrie 2012 – iunie 2013 este de 540 de euro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *