De ce plânge bebeluşul tău

488 views

Deşi bebeluşul tău a mâncat, are scutecelul uscat şi pare odihnit, acesta este irascibil şi plânge extrem de uşor. Chiar dacă la prima vedere nu ar avea motive, toţi bebeluşii plâng pentru că este ceva care ii jenează. Citeşte în continuare câteva motive nebănuite care îi deranjează pe micuţii noştri.

Îi este prea cald
Chiar dacă afară bate un vânt slab, nu trebuie să exagerezi cu hainele groase. In caz contrar, asemeni unui adult, bebeluşului tău îi va fi cald şi va deveni astfel uşor irascibil. Sfat: îmbracă-ţi bebeluşul cu acelaşi număr de articole pe care le porţi şi tu.

Simte agitaţie
Deşi bebeluşul tău nu înţelege discuţiile voastre, acesta simte dacă atmosfera este încărcată şi este direct afectat dacă există tensiuni între părinţi. Sfat: incercaţi să rezolvaţi subiectele pe un ton calm sau discutaţi problemele mai delicate după ce bebeluşul vostru adoarme

Este stresat
Prea mult zgomat, mişcare, lumină, în mall, la cafenea, la o petrecere în familie îl vor obosi pe cel mic şi îl vor face să izbucnească în lacrimi. Sfat: scurtează vizitele în familie, plimbările din mall si mesele la restaurant pe cât de mult posibil.

Se plictiseşte
A sta o oră pe acelaşi scaun, în acelaşi loc, în aceeaşi cameră nu este deloc amuzant pentru bebeluşul tău deci nu este de mirare dacă la un moment dat il vei vedea izbucnind în lacrimi. Sfat: fă-ţi timp pentru cât mai multe plimbări şi activităţi pentru micuţul tău sau încearcă să vorbeşti din ce în ce mai mult cu acesta (uneori, chiar şi simpla interacţiune cu el este antidot pentru plictiseală).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *