Cum alegi bicicleta potrivită pentru copil

2927 views

Noi la 3Pitici avem o deviză care ne place mult: să-l crești e ceva magic, să-l îngrijești e o întreagă poveste. Astăzi vom vorbi puțin despre povestea bicicletei sau mai bine spus cum alegi o bicicletă pentru prima dată pentru cel mic. Și abordăm acest subiect pentru că discutăm și ne sfătuim zilnic clienții asupra dotărilor bicicletelor de care sunt interesați și ne-am gândit că un scurt ghid te-ar putea ajuta și pe tine în luarea unei decizii.

Nu vom stărui prea mult asupra beneficiilor deja cunoscute pe care o bicicletă le va aduce piticului tău: mișcare, dezvoltarea echilibrului, ba chiar dezvoltare de natură psihologică cu alte cuvinte un stil de viață sănătos. Vom puncta mai degrabă 5 lucruri pe care este indicat să le bifezi atunci când alegi prima bicicletă.

1.       Tipul de frână

Cu siguranță ai citit prin descrierile bicicletelor diverse tipuri de frânare: torpedo sau frână de mână. Frâna pe torpedo este atunci când dai de pedale în spate și se blochează roata din spate. Pentru copilașii până în 5 ani este indicat sistemul torpedo deoarece frânarea este mai ușoară și este coordonată din mișcarea picioarelor. Peste 5 ani este indicată frâna de mână pentru că au deja o forță mai mare în degete și înțeleg mecanismul de blocare a roților mai bine.

Bicicleta DHS 1402

 2.       Diametrul roții

Să elucidăm și acest mister. Practic cu cât diametrul roții este mai mic cu atât bicicleta este recomandată pentru o vârstă mai mică. Deci diametru mic = vârstă mică. Simplu, nu-i așa? Cea mai mică mărime de jantă este de 12 inch (atenție, diametrul este în inch!) pentru vârsta de 3-5 ani și ajunge până la 26-28 inch (când probabil își va cumpăra singur bicicleta). De asemenea, sunt indicate jantele din aluminiu deoarece atunci când se udă acestea asigură o franare mai sigură decât jantele de oțel sau cele cromate. Dacă bicicleta are șaua reglabilă atunci vârsta pentru care este recomandată poate crește.

Bicicleta Kawasaki

3.       Bicicleta fără pedale

I se mai spune și bicicletă pedagogică și este indicată pentru vârstele fragede. Cu ajutorul unei biciclete fara pedale, copilul va avea sprijin pe picioare constant și astfel se va simți în siguranță și, în acelasi timp, va fi entuziasmat că este în mișcare. De regulă, acest tip de bicicletă este recomandat de la 2 ani+.

Bicicleta Barbie fara pedale

4.       Echipament de protecție

O cască reglabilă și manușile de protecție pot fi suficiente pentru mersul pe bicicletă. Cotierele și genunchierele îl pot incomoda pe cel mic și nu îi vor permite să se miște în voie.

Casca protectie Yakari

5.       Alte accesorii

Îți vei dori ca șaua să fie reglabilă pentru ca durata de folosire a bicicletei să crească. Dacă bicicleta are roți ajutătoare atunci trebuie să te asiguri că acestea sunt detașabile pentru momentul în care cel mic va prinde curaj să meargă pe cont propriu.

Hai că nu este chiar atât de complicat, nu-i așa? Dacă și tu ești în căutarea unei biciclete, te așteptăm cu drag să ne contactezi și vom găsi cu siguranță bicicleta potrivită pentru piticul tău. În plus, îți oferim transport gratuit dacă bicicleta are un preț de peste 299 RON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *