Ce spune numele bebeluşului despre tine

312 views

Una dintre cele mai importante decizii este cea legată de numele copilului. Nu de puţine ori avem tendinţa de a ne numi copiii după persoane foarte importante din viaţa noastră sau, în cazul celor mai excentrici dintre noi, după anumite locuri sau simboluri care ne-au marcat. Cu alte cuvinte, deşi greu de crezut, numele copilului tău spune mai multe despre tine decât despre micuţ. Vezi în continuare ce spune numele copilului tău despre personalitatea ta.

Un nume neobişuit – vrei să fii în centrul atenţei
Apple (Gwyneth Paltrow), Pilot Inspektor (Jason Lee) sau Kal-El (Nicolas Cage) sunt câteva exemple de părinţi-artişti care şi-au dorit nişte nume care să atragă atenţia asupra copiilor, dar şi mai important, asupra lor. Pentru că de fiecare dată întrebarea legată de originea numelui va pune părintele în centrul atenţei întrucât acesta va trebui să spună toate detaliile. În plus, specialiştii susţin că în general persoanele cu nume comune aleg nume ieşite din tipar pentru copiii lor din frustrarea pe care au avut-o în copilarie legată de banalitatea numelui.

Nume traditional  – eşti o conservatoare
Agnes (Jennifer Connelly), Homer (Richard Gere), Tabitha (Sarah Jessica Parker) şi lista poate continua. A nu se înţelege greşit: conservator nu înseamnă învechit sau plictisitor. Mai mult, numele tradiţionale au revenit la modă. Dacă acum pentru anumiţi părinţi numele lor pare plictsitor, iar numele bunicilor sunt învechite, aceştia se gândesc de două ori când vine vorba de numele străbunicilor de exemplu, care se pare că au revenit la modă.

Nume cu pronunţare ciudată  – îndrăzneşti să fii diferită
Ryder (Kate Hudson), Rocko (Johnny Knoxville), Zowie (David Bowie and Iman). În încercarea de a-i da copilului un nume cât mai atipic prin care să atragă atenţia asupra sa, auzim din ce în ce mai des de nume care pot fi pronunţate în mai multe feluri. Atenţie însă la limita până la care poate merge imaginaţia.

Numele unei rude apropiate  – eşti sentimentală
Charlie (Rebecca Romijn şi Jerry O’Connell şi-au numit copilul după fratele lui), Vivienne Marcheline (fiica cuplului Brad Pitt & Angelina Jolie poartă numele bunicii actriţei), Ava (cuplul Reese Witherspoon şi Ryan Phillippe şi-au numit fetiţa după bunica lui). Nume tradiţionale care nu atrag neapărat atenţia, dar care poartă o încărcătură emoţională puternică cel puţin pentru tine sau pentru soţul tău. Totuşi, poţi fi creativă şi cu un nume “tradiţional”. De exemplu, cuplul Will & Jada Smith şi-au numit băieţelul Jaden (inspirat din numele mamei) şi fetiţa Willow (plecând de la numele tatălui).

Nume inspirat de o destinaţie – eşti o persoană aventuroasă
Egypt (Alicia Keys), Memphis (Bono), Brooklyn (Victoria & David Beckham). Este vorba în speţă de nume străine. Acestea pot însemna ceva special pentru părinţi (poate locul unde s-au cunoscut sau locul unde a fost conceput copilul). Practic numele copilului este o formă prin care părinţii se asigură ca acesta va păstra toată viaţa o particularitate a unui loc important. Iar cu cât este mai exotic locul cu atât mai bine: cei din jurul vostru vă vor admira pentru spiritul aventurier de care daţi dovadă.

Tu ce nume ai ales pentru copilul tău şi ce reprezintă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *